Pastisada de caval= esercizi a casa per la capa
Se scomensia col metar a bagno la carne de caval taià a tocheti rento na bela terina de valpolicela bon. Se ghe mete anca un par de carote, na costa de sedano e un par de ciodi de garofano (mia massa parchè no ghemo mia da far el brulè).
El giorno che ven te mete su un par de seole a rostir col buro e un poco de oio. te ghe sonte le carote el sedano e la carne ben sugà.
Adesso te fen nar un poco, pò te ghe sonti sal pear aloro nosa moscata e un poco del vin che tè vansà. Fa boir pian pianelo par almanco tre ore sontandoghe brodo bon.
Par mi adesso la sarea bona co na fetina de polenta brustolà.. sennò te spache i tochetini col piron e te ven fora un bel ragù.
Cara marta, ti consiglio di non sacrificare un pomeriggio per una buona pastisada al solo fine di condirvi gli gnocchi.
Lavora sulla consistenza perfetta della pasta, per il condimento ti consiglio di preparare un sugo leggero e dolce con alternativi gustose: gorgonzola, burro e salvia e se ti stuzzica la pastisada le sensazioni sono simili a quelle di un ragù di brasato (ottimo modo per finire il brasato avanzato, via di coltello, poco pomodoro, cipolla e via..)
Mi perdonerai la ricetta in forma dialettale, se ci son problemi fai un.. nitrito 
Statistiche: Inviato da Don Quijote — 26/02/2009, 18:18
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